loader image

Sentetik Çim

Sentetik çim ; diğer adı suni çim, yapay çim, ve farklı  dillerde sık kullanılan artificial grass özellikle halı saha zeminleri veya dekoratif amaçlı kullanım amacıyla doğal çime alternatif olarak kullanılan, çevreye zarar vermeyen maddelerden üretilen ve uzun ömürlü kullanım sunan ürünümüzdür. Son yıllarda hemen her alanda görmeye başladığımız suni çim ne demek ? Yapay çim nasıl döşenir ? Belkide en önemli konulardan suni çim fiyatları nasıldır ? En kaliteli suni çim ürünlerini üretmekte ve uygulamakta olan Öncü Spor olarak kafanıza takılan tüm sorunların yanıtlarını size verelim.

Sentetik çim nedir ?

Sentetik çim diğer adıyla yapay çim, suni çim olarak adlandırılan doğal çime alternatif üretim ve uygulaması yapılan zemin kaplama çeşidirir. Sentetik çimler başlıca halı saha yapımında, çok amaçlı sahaların yapılmasında ve tenis kortlarında tercih edilirler. Sentetik çim diğer adıyla suni çimler uzman ekip ve alanında yetişmiş kişiler tarafından sahaya uygulanmalıdır. Uygulayıcı firma ve ekip alanında yetişmiş kişiler değil ise bu size ilerleyen zamanlarda sorun açabilecektir.

Sentetik çim dayanıklımıdır ?

Sentetik suni çimler üretici firma tarafından en az 5 yıl ve 10 yıl arasında ürün garantisiyle üretilmektedirler. Bu süre sahanızın kullanım yoğunluğu ve bakımına göre artı veya eksi yönde değişkenlik göstermektedir. Halı sahada zemini yıpratan en önemli etkenler halı saha ayakkabısı ile girişlere dikkat edilmemesi olmakla beraber sahanın bakımının düzenli oalrak yapılmamasıdır. Örneğin sentetik çim sahanızın yaz aylarında ve sıcak havalarda sulayarak nemlendirebilir ve ömrünü uzatabilirsiniz. Sahanızın en az yılda bir sefer olmak üzere granül veya silis kum ilave ederek fırçalanması ve tüylerin dikilmesi size bu süreyi önemli oranda uzatmaktadır. Sentetik çimler ne kadar kurallara uygun kullanılır ve bakımı düzenli yapılırsa ömrü bir okadar artacaktır.

Sentetik çim yapan firmalar nedir ?

Sentetik çim yapan firmalar Türkiye genelinde olmakla beraber firmamız tüm dünya ülkeleri çapında hizmet ve uygulama vermektedir. Sentetik çim yapan firmalar nedir ? Sentetik çim yapım maliyeti nedir ? gibi sorularınız var ise sizlerde bu sayfa üzerinden detaylı bilgi edinebilir ve sentetik çim maliyetlerinide aynı zamanda sahip olabilirsiniz. Sentetik çim yapan firmalar en çok İstanbul bölgesi ve diğer illerde mevcuttur. Çoğu firma da firmamız Öncü Spor gibi sentetik çim uygulamakta ve farklı illerde hizmet vermektedirler.